DESPRE

“În vremuri obsesiv-compulsive, într-o societate cu deficit de atenție, depresia, nevroza, anxietatea, și tulburările de panică nu au ocolit nici măcar tărâmul basmelor. Într-o lume tot mai dură, în care oamenii și-au pierdut răbdarea de a le mai asculta povestea, atunci când nici farmecele, buzduganele și zânele nu le mai pot veni în ajutor, personajele noastre preferate, înfrânte și aflate în culmea disperării, se văd și ele nevoite să facă apel la…terapie.

În “Sală”, sub conducerea unui misterios terapeut, vom afla adevărata poveste a cavalerilor, a fiicelor de împărat, a necuvântătoarelor fermecate și a zmeilor înspăimântători. Acum putem fii martori la ședințele de terapie, unde vom afla ce a fost cu adevărat odată ca niciodată.”

Terapie de Basm a pornit din dorința comună a mai multor tineri din diverse branșe ale lumii artistice (grafică, arhitectură, literatură, animație) de a crea un concept inedit, după chipul și asemănarea lor, de a spune o poveste modernă dar adânc înrădăcinată în geografia și cultura spațiului românesc, și de a trezi la viată o piață adormită.

Astfel, ședințele noastre săptămânale de “terapie” , cu sediul într-o cafenea din Timișoara au produs o repovestire a binecunoscutelor basme românești, plasate într-un mediu urban și cât se poate de profan.

Ce își dorește TDB? Ne dorim să atragem privirile, să stimulăm imaginația, să creăm oportunități pentru tineri artiști, să trezim interesul pentru medii artistice dinamice și inventive dar mai ales să spunem povești deosebite.Vă invităm să fiți alături de noi.

 

FAIRYTALE THERAPY

In obsessive-compulsive times, in an attention-deficit society, depression, neurosis, anxiety and panic disorders have failed to overlook even the land of fairytales.

In an increasingly harsh world, where people have lost the patience to hear out their story, when neither magic spells nor clubs or fairies can come to their aid, our favorite characters, defeated and at the brink of desperation, see themselves forced to turn to…therapy.

In the “Hall”, guided by a mysterious therapist, we will find out the true story of knights, of princesses, of magical creatures and frightening monsters. Now we can witness the therapy sessions where we will find out what truly happened once upon a time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *